G o e d e  D o e l e n

The Akazi Project

Het woord "Akazi" betekent in Chichewa, de voertaal in Malawi, mijn land van herkomst, "Vrouw". 
Dit project is opgezet door Megan Malone & Hunter Lambert. Megan en Hunter zijn geïnspireerd door hun passie voor de volksgezondheid en de empowerment om vrouwen samen te brengen. Voor een grotere aangelegenheid; het ontwikkelen van een platform dat vrouwen kracht, kennis en werkgelegenheid geeft.

Malawi telt de hoogste cijfers van sterfgevallen door baarmoederhalskanker in de Wereld. 3 op de 4 vrouwen, zal vroegtijdig overlijden door gebrek aan kennis, preventie en behandelingen. Het doel van "The Akazi Project" is om deze vreselijke ziekte bekendheid te geven en behandelingen mogelijk te maken voor de vrouwen die hiermee zijn getroffen in Malawi. 

 

In de kliniek zijn er jaren aan onderzoek ingezet om een einde aan deze steeds stijgende aantallen te brengen. Terwijl er in Malawi zelf een aantal werkende preventie programma's bestaan, is er een enorm te kort aan preventief onderzoek- en behandelingsmogelijkheden. The Akazi project wil dit rechtzetten. Ze sturen medewerkers naar de kliniek in Kenya om de meest vooruitstrevende behandel methodes aan te leren. 

⁣⁣

Dat betekend dat er meer Malawiaanse mamas de mogelijkheid hebben tot onderzoeken, behandelingen en voorlichting over preventie en bewustzijn van baarmoederhals kanker.

De sieraden die ze maken en verkopen, zijn gemaakt door vrouwen, voor vrouwen en van materialen uit Malawi.

Verguld goud, rose goud en sterling silver met een tijdloos ontwerp en het gebruik van edelstenen die in Malawi te vinden zijn.

Bij Studio Namaste hebben wij aan aantal prachtige stukken, ook te koop via onze webshop, maar mocht je op de website van The Akazi Project een sieraad zien die jij graag wilt bestellen, dan laten wij deze graag meekomen met onze eerst volgende bestelling.

YEWO

Uitgesproken als 'yay-whoa': wat betekent 'dankjewel'. 

We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om de wereld op individueel niveau te verbeteren. YEWO is van mening dat design niet mag inboeten aan sociale verantwoordelijkheid en dat de dingen die we dragen een weerspiegeling moeten zijn van onze waarden. 

Opgericht door het duo Maddy en Kyle in 2018, YEWO is een sociale onderneming + een sieraden ontwerpstudio gevestigd in Asheville, NC en Manchewe Village, Malawi.

Elk YEWO-item wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd in hun Malawi gevestigde werkplaats met behulp van zowel unieke als traditionele metaalbewerkingstechnieken. Door ervoor te kiezen om producten te maken op de manier waarop ze dat doen, creëren ze direct banen in Malawi die groei, financiële stabiliteit en gezinsvriendelijke werkplekken stimuleren. Bovendien wordt een deel van de verkoop van YEWO geïnvesteerd in initiatieven voor lokale gemeenschapsontwikkeling in Malawi.

 

YEWO's WAAROM?
De YEWO-workshop is gevestigd in een bergachtig plattelandsdorp in Malawi, waar ongeveer 95% van de gemeenschap ofwel werkloos is (uitsluitend afhankelijk van zelfvoorzienende landbouw - jaarlijks genoeg voedsel verbouwen voor hun gezin) ofwel in de informele economische sector werkt (dwz goederen verkopen in de marktplaats of eenmalige banen - die meestal ver onder het minimumloon worden betaald). Bijna het hele team nu werkzaam bij YEWO, had nog nooit een baan in de formele economische sector gehad. Ze hadden geen toegang tot een betrouwbaar inkomen en wisten niets over het maken van sieraden voordat ze bij YEWO aan de slag gingen. YEWO zag een kans om hun vaardigheden te delen, een nieuwe markt te openen, betrouwbare werkgelegenheid en sociale voordelen te bieden. Een deel van de omzet wordt terug gegeven aan initiatieven voor lokale gemeenschapsontwikkeling in Malawi.


Studio Namaste heeft een sterke band met Malawi en het volk, en levert een bijdrage aan het ontwikkelen van kennis en werkgelegenheid door hun gemaakte producten te verkopen op onze
webshop en studio winkel. Mocht je op de website van YEWO een sieraad zien dat je graag wilt bestellen, dan laten wij deze graag meekomen met onze eerst volgende levering.

Studio Namaste
Tuinweg 24
5061 HM Oisterwijk

+31 [0]6 538 70 803 | info@studionamaste.nl
KvK 70111693 | btw-id NL002410352B82

Schermafbeelding 2020-05-14 om 17.33.06.

© 2017 Studio Namaste | yoga in verbinding