G o e d e  D o e l e n

The Akazi Project

Het woord "Akazi" betekent in Chichewa, de voertaal in Malawi, mijn land van herkomst, "Vrouw". 
Dit project is opgezet door Megan Malone & Hunter Lambert. Megan en Hunter zijn geïnspireerd door hun passie voor de volksgezondheid en de empowerment om vrouwen samen te brengen. Voor een grotere aangelegenheid; het ontwikkelen van een platform dat vrouwen kracht, kennis en werkgelegenheid geeft.

Malawi telt de hoogste cijfers van sterfgevallen door baarmoederhalskanker in de Wereld. 3 op de 4 vrouwen, zal vroegtijdig overlijden door gebrek aan kennis, preventie en behandelingen. Het doel van "The Akazi Project" is om deze vreselijke ziekte bekendheid te geven en behandelingen mogelijk te maken voor de vrouwen die hiermee zijn getroffen in Malawi. 

 

In de kliniek zijn er jaren aan onderzoek ingezet om een einde aan deze steeds stijgende aantallen te brengen. Terwijl er in Malawi zelf een aantal werkende preventie programma's bestaan, is er een enorm te kort aan preventief onderzoek- en behandelingsmogelijkheden. The Akazi project wil dit rechtzetten. Ze sturen medewerkers naar de kliniek in Kenya om de meest vooruitstrevende behandel methodes aan te leren. 

⁣⁣

Dat betekend dat er meer Malawiaanse mamas de mogelijkheid hebben tot onderzoeken, behandelingen en voorlichting over preventie en bewustzijn van baarmoederhals kanker.

De sieraden die ze maken en verkopen, zijn gemaakt door vrouwen, voor vrouwen en van materialen uit Malawi.

Verguld goud, rose goud en sterling silver met een tijdloos ontwerp en het gebruik van edelstenen die in Malawi te vinden zijn.

Bij Studio Namaste hebben wij aan aantal prachtige stukken, ook te koop via onze webshop, maar mocht je op de website van The Akazi Project een sieraad zien die jij graag wilt bestellen, dan laten wij deze graag meekomen met onze eerst volgende bestelling.

Studio Namaste
Tuinweg 24
5061 HM Oisterwijk

+31 [0]6 538 70 803 | info@studionamaste.nl
KvK 70111693 | btw-id NL002410352B82

Schermafbeelding 2020-05-14 om 17.33.06.

© 2017 Studio Namaste | yoga & clean living