top of page

Balans en zachtheid

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Balans in je geest en lijf door aandacht en zachtheid voor jezelf. Een les die ik in mijn levensloop door vallen en opstaan heb geleerd. Over de jaren wordt het steeds makkelijker om lief te zijn voor mezelf en mijn ervaringen te delen met anderen. 'Wellicht kan iemand anders er iets mee', is vaak mijn gedachte.


Waarom doe ik wat ik doe?

Ik hoor heel vaak van mensen om mij heen, die mij goed kennen en mijn levensverhaal hebben gevolgd, dat ik een boek zou moeten schrijven. In de ogen van anderen blijk ik zoveel meegemaakt te hebben, dat het bijna ongelofelijk is, dat het allemaal

in 1 leven heeft gepast. En weet dat ik nog maar 44 jaar oud ben! :-) Elke ervaring, positief en negatief is een leermoment geweest [en nog steeds]. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om de rust, ruimte en zachtheid in jezelf te vinden. Om in alle aspecten van het leven de vrijheid te voelen omdat je weet waar je grenzen liggen, je weet hoe je stress niet toe laat in elke situatie en hoe je door een gezonde levensstijl je steeds meer en meer tevreden en gelukkiger te voelen.


Welke aspecten?

Geestelijk : yoga/meditatie

Lichamelijk : voeding/beweging/product keuze

Mijn passie ligt in het helpen van anderen. Anderen helpen om hun vrijheid te vinden. Hoe? Door te ademen; compassie en zachtheid te vinden voor jezelf en anderen; bewustzijn en kennis ontwikkelen over lichaam en geest; en vooral met heel veel humor! Veel lessen heb ik mogen leren van schrijvers zoals Maya Angelou [I know why the caged bird sings], Daila Lama [Beyond Religion], Elizabeth Gilbert [Eat, Pray, Love], Enid Blyton [Famous Five] & Alan Alexander Milner [Winnie de Poeh], en nog vele meer. Een van mijn persoonlijke helden op vele fronten is Oprah Winfrey. Jaren lang volgde ik haar programma, en mocht ik als leerling de ervaringen, adviezen en wijsheden die deze vrouw in haar levensloop had opgebouwd, in mij opnemen en toepassen wanneer nodig. Ook vele gasten die naast haar op de bank zaten gaven inzichten die ik nog weleens toepas. Mijn idee is namelijk dat je voor iedereen die je tegenkomt, hetzij de persoon die naast je staat bij de kassa, als personage in een boek, als gast op een tv programma of in een film, werkelijk iedereen kan jou iets meegeven in gedrag, gedachte of gesprek, dat jij helpt om te komen waar jij in dit leven hoort te zijn. Klinkt zweverig, I know, en toch is het zo! Ik probeer als een spons al de inzichten op te zuigen, te filteren en te gebruiken om als mens te groeien op een compassie en liefdevolle wijze. Het leven is niet altijd makkelijk, maar het is zo zwaar als jij het zelf maakt!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page