top of page

Gentle yoga: alles wat je wilt weten over Gentle yoga

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Gentle yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Gentle yogales komt volgen.


Wat is Gentle yoga?

Gentle yoga is een vorm van Hatha yoga die gericht is op het verminderen van stress gerelateerde klachten. Gentle yoga leert je bewust te zijn van je houding, je lihcaam en je ademhaling. Je verkent hierin je grenzen, accepteert ze en verlegt ze eventueel.


In tegenstelling tot Hatha yoga focus je bij Gentle yoga op strekking, krachtopbouw en uitlijning (uitvoering). Er zijn ook meer staande houdingen (asana’s) tijdens deze lessen, in plaats van alleen grondhoudingen.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Gentle yogales?

Tijdens een Gentle yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met verschillende houdingen die vanuit stilstand worden uitgevoerd. Er is aandacht voor de ademhaling en het richten van je aandacht op verschillende gebieden van je lichaam.


Er zijn staande houdingen waar de nadruk op je balans, kracht en uithoudingsvermogen wordt gelegd. Grondhoudingen richten zich op het versterken van je bovenlichaam, rug- en buikspieren. Ook jouw heupen krijgen aandacht. Aan het einde van de les doen we nog een eindontspanning.


Wie geeft de Gentle yogales bij Studio Namasté?

De Gentle yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Marleen. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

529 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page