top of page

Hatha yoga: alles wat je wilt weten over Hatha

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Hatha yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Hatha yogales komt volgen.


Wat is Hatha yoga?

Hatha yoga is erg populair tegenwoordig. Deze vorm van yoga is erop gericht stress gerelateerde klachten in het lijf tegen te gaan. Hatha yoga leert je bewuster te zijn van je houding, je lichaam en je ademhaling. Door de technieken vanuit de Hatha yoga toe te passen in het dagelijkse leven, kun je stress verminderen.


Vanuit de Hatha yoga zijn verschillende andere yogavormen ontstaan, zoals Ashtanga, Vinyasa en Power yoga. Bij deze vormen voer je de houdingen bewegend uit en vaak in series achter elkaar.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Hatha yogales?

Tijdens een Hatha yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met het verkennen van je grenzen. Langzaam ga je deze accepteren en misschien zelfs wat verbreden.


Onze Hatha yogalessen zijn opgebouwd uit verschillende houdingen die vanuit stilstand worden uitgevoerd. Er is aandacht voor de ademhaling en het richten van je aandacht op verschillende gebieden in je lichaam. We gaan ook je balans, kracht en uithoudingsvermogen voorzichtig uitdagen met een aantal houdingen. Daarnaast zitten er ook grondhoudingen in onze Hatha lessen, waarbij we ons focussen op het versterken van je bovenlichaam, rug- en buikspieren. Je heupen krijgen daarbij ook aandacht. Aan het eind van de les maken we altijd ruimte voor wat welverdiende ontspanning.


Wie geeft de Hatha yogales bij Studio Namasté?

De Hatha yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Natascha & Marleen. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page