top of page

Internationale Yoga Dag - 21 juni 2021

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021

Historie

Op 27 september 2014 pleite de zittende premier van India, Narendra Modi, op de jaarlijkse congregatie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij de wereldgemeenschap om het belang van yoga te erkennen als een kostbaar bezit van de Indiase beschaving en als een zalige praktijk om de menselijke gezondheid verbeteren en de menselijke geest verrijken met vrede.


“Yoga is een onschatbaar geschenk van de oude traditie van India. Het belichaamt de eenheid van geest en lichaam; denken en handelen; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur; een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om sporten maar om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur te ontdekken. Door onze levensstijl te veranderen en bewustzijn te creëren, kan het helpen bij het welzijn. Laten we werken aan de invoering van een Internationale Yoga Dag.”

Indiase premier Narendra Modi, bij AVVN


Premier Modi eiste zo duidelijk de aanwijzing van een internationale yogadag. Hij verklaarde ook dat miljoenen mensen over de hele wereld zo'n internationale dag willen hebben en dit is de verantwoordelijkheid van internationale leiders die verenigd zijn op het platform van de Verenigde Naties om de emoties van de massa's te respecteren.


"Internationale dag van de yoga" werd per 2014 definitief opgenomen onder Verenigde Naties.


Een wereldwijd record van de grootste yogales werd gemaakt ter gelegenheid van de eerste Internationale Yoga Dag op 21 juni 2015. Volgens Narendra Modi is het doel achter het aanwijzen van 21 juni voor Internationale Yoga Dag dat dit de langste dag van het jaar is in het massale noordelijk halfrond. Ondanks dat het van Indiase afkomst is, wordt yoga in de huidige tijd over de hele wereld bekend en genieten bijna alle soorten mensen graag van wat yoga te bieden heeft. Yoga is niet langer een lokale beoefening van India, maar een universeel erkende oefening om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.


Internationale Yoga Dag is geen feestdag, maar een bewustmaking dag. Mensen nemen deel aan bewustmakingsactiviteiten, behalve dat ze deelnemen aan yogalessen.


Hoe vieren wij deze mooie dag bij Studio Namaste?

Vorig jaar hebben wij deze dag mogen vieren buiten in het park met verschillende yogalessen van onze diverse docenten. Dit jaar was het niet zeker dat het mogelijk zou zijn om nogmaals zo’n dag te regelen dus hebben wij iets anders bedacht.

Om de intentie van deze mooie dag te bewaken hebben wij meerder acties bedacht, en jij kiest wat bij jou past.


1. Pose & post it!

*Maat een foto van jezelf, in een yoga pose van jouw keuze.

*Dit moet buiten zijn om de essentie van verbinding met de natuur te bewaken.

*wees creatief en humor is altijd top!

*deel jouw foto op instagram/facebook en tag ons @studio.namaste.nl en gebruik #internationalyogaday2021


De leukste foto wint een cadeau pakket t.w.v. €150,-

“A photographer gets people to pose for him. A yoga instructor gets people o pose for themselves.”

Terri Guillemets


2. Yoga delen!

Alle leden mogen tot en met 31 juli een introducee meenemen voor een gratis yogales.

Let op, vooruit boeken is een vereiste. Dit doe jij via info@studionamaste.nl.


3. Shoppen met korting!

Alleen op 21 juni is er 21% korting op de gehele collectie in onze studio winkel/webshop. Gebruik de kortingscode “InternationalYogaDay

*actie is van 08:00 uur t/m 21:00 uur


Wij kijken uit naar jullie deelname en hopen er een prachtige dag van te maken waar de essentie van yoga voelbaar is voor jezelf en iedereen om jou heen.
Comments


bottom of page