top of page

Leer mediteren bij Studio Namasté

Medio januari 2024 start bij Studio Namasté een tweewekelijkse meditatiecursus van vijf lessen. In deze blogpost leggen we uit wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio de meditatiecursus komt volgen.

Wat kan meditatie je brengen?

In het dagelijkse leven zijn velen van ons vooral gericht op de buitenwereld en proberen wij daar het geluk te vinden. Wij worden daarbij steeds meer overspoeld met externe prikkels waardoor de ‘mind’ steeds overloopt van gedachten en emoties. Mentale, emotionele, fysieke en/of zelfs energetische klachten komen naar boven. Het voelt dan vaak alsof de vrijheid, geluk en rust in het leven als steeds meer ongrijpbaar Photo by JD Mason on Unsplash wordt ervaren.


Meditatie kan je helpen om jezelf weer in balans te brengen. Het is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen door het te oefenen. Meditatie is niet iets dat je met je verstand begrijpt en kan een lange weg zijn. Het pad dat jij daarmee bewandelt gaat voorbij je lichaam en geest. Het is een pad waar je veel over jezelf kunt leren, een spiritueel pad naar je ware zelf, maar ook een methode van ontspanning en het trainen van de geest.


Wil jij graag leren mediteren, of het opnieuw introduceren in je routine? Wil je een gevoel van vrijheid, geluk en rust kunnen ervaren? Opnieuw energie, balans, helderheid en overzicht ervaren? Antwoord jij JA op een of meer van deze vragen? Dan is deze meditatiecursus iets voor jou.


Ervaring met yoga en/of meditatie is niet nodig om deel te nemen aan de cursus.


Wat leer jij tijdens deze meditatiecursus?

De cursus bestaat uit theoretische en praktische onderwerpen en is gericht op het leren verstillen van lichaam en mind, zodat je uiteindelijk je eigen meditatiepad kunt gaan bewandelen. Daartoe krijg je vanuit de yogavisie van Patanjali uitleg over het holistische mensbeeld, het meditatieproces en obstakels bij het mediteren.


Praktisch ga je aan de slag met fysieke oefeningen, ademtechnieken en concentratietechnieken die erbij helpen om te verstillen. Deze komen als rode draad in elke les voor. Daarnaast evalueren we niet alleen je ervaringen in de les, maar ook je leerproces gedurende de cursus.


Specifieke aspecten van de cursus

  • De cursus biedt ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding (maximaal 9 deelnemers).

  • Het is het beste als voor aanvang van de les je laatste maaltijd al is verteerd en je geen koffie of alcohol nuttigt.

  • We staan stil bij jouw verwachtingen van meditatie en vragen, zoals wat is meditatie en wat kan het je brengen?

  • Ook kijken we welke zithouding het best bij jou past, zodat je stabiel en comfortabel kunt zitten.

  • Er is aandacht voor voorbereidende oefeningen voor het lichaam en de mind, waardoor je makkelijker kunt verstillen.

  • Je krijgt diverse concentratietechnieken aangereikt, gericht op adem, lichaam, visualisatie, geluid en lichaamsenergie.

  • Je krijgt uitleg over de voorbereiding voor thuismeditatie en we kijken of je thuis juist bezig bent, zodat je meditatie een plek kunt geven in je dagelijkse leven en de positieve effecten ervan hierin kunt borgen.

Praktische zaken

Investering:

Early bird t/m 21 december 2023 € 200,-

Normaal vanaf 22 december 2023 € 250,-


Data 2024: Zondag 21 januari / 4 februari / 18 februari / 3 maart / 17 maart

Tijd: 11:30 – 13:30 uur Locatie: Studio Namasté, Tuinweg 24, 5061 HM Oisterwijk Docent: Arne van de Ven Wil je meer weten over deze docent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page