top of page

Pilates: alles wat je wilt weten over Pilates

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2022

Bij Studio Namasté komt een nieuwe les op de rooster, Pilates. In deze blogpost leggen we je uit wat Pilates precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Pilates komt volgen.


Wat is Pilates?

Pilates is een heel complete trainingsmethode die bijna 100 jaar geleden in Duitsland is ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Het is een unieke methode omdat het de spieren niet alleen sterker, langer en soepeler maakt, maar ook de aandacht schenkt aan verbetering van de lichaamshouding, flexibiliteit en balans. Dit heeft als resultaat een slanker, sterker en meer gestroomlijnde fysiek. Vrouwen die een platte buik, stevige billen en strakke armen en benen willen ontwikkelen, zijn bij Pilates aan het juiste adres. Dat geldt ook voor mannen die romp-kracht en soepele spieren willen ontwikkelen.


Wat ga je doen tijdens een Pilates les?

Tijdens een Pilates les bij Studio Namasté is het hele lichaam is betrokken. Maar je traint vooral je romp stabiliteit oftewel core-stability. Met 'core' wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Bij elke pilates oefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat. Daarbij gebruik je de eigen lichaamsweerstand. Soms wordt gebruik gemaakt van weerstandsbanden of een bal.


Wie geeft de Pilates les bij Studio Namasté?

De Pilates lessen worden in onze studio meestal gegeven door Margareth. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze les? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page