top of page

Power yoga: alles wat je wilt weten over Power yoga

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Power yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Power yogales komt volgen.


Wat is Power yoga?

Power yoga is een heel bekende vorm van yoga. Het wordt over het algemeen gebruikt om een krachtige, Vinyasa-achtige vorm van yoga te beschrijven. Veel mensen denken onterecht dat Power yoga een oppervlakkige fitness vorm van yoga is. Deze stijl van yoga is zeer nauw verbonden met de Ashtanga yoga. Alhoewel Power yoga erg yang-gericht is (actief), blijft het nog steeds een yogavorm.


De Amerikaanse Power yoga-guru Bryan Kest legt de nadruk op de interactie tussen lichaam en geest, door krachtige houdingen te verbinden met een diepe en effectieve ademhalingstechniek. Dat is waar Power yoga om draait. Zijn insteek met de naam ‘Power yoga’ was niet om het een ‘fitness yogavorm’ te laten blijken, maar om de combinatie van kracht en energie tijdens deze yogavorm te benadrukken.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Power yogales?

Tijdens een Power yogales bij Studio Namasté leggen we daarom juist de nadruk op deze betekenis van Power yoga. We maken gebruik van een combinatie van ademhaling en krachtige houdingen (asana’s).


Je gaat jezelf uitdagen door bepaalde houdingen aan te nemen, maar we focussen ons daarbij vooral ook op de juiste ademhalingstechniek. Het draait bij yoga niet om jezelf pushen in allerlei rare bochten, maar om te kijken hoe ver je lichaam kan gaan en die grenzen voorzichtig te verleggen – of simpelweg te accepteren.

Wie geeft de Power yogales bij Studio Namasté?

De Power yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Marleen & Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page