top of page

Studio Namasté en het goede doel: wij werken voor The Akazi Project

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021

Bij Studio Namasté staat verbinding centraal. Dat houdt in dat we ook graag samenwerken met anderen en voor anderen. In deze blog vertellen we je over onze inzet voor het goede doel ‘The Akazi Project’


Het woord ‘Akazi’ betekent ‘Vrouw’ in het Chichewa, de voertaal in Malawi waar ik (Natascha, van Studio Namasté) vandaan kom. The Akazi Project is opgezet door Megan Malone en Hunter Lambert.


Megan en Hunter zijn geïnspireerd door hun passie voor de volksgezondheid en de empowerment om vrouwen bij elkaar te brengen. Zij dromen ervan om een platform ontwikkelen dat vrouwen kracht, kennis én werkgelegenheid geeft in Malawi. Dit project is daar een onderdeel van.


Malawi telt de hoogste cijfers van sterfgevallen door baarmoederhalskanker in de wereld. Drie op de vier vrouwen overlijdt vroegtijdig door gebrek aan kennis, preventie en behandeling. Het doel van The Akazi Project is om deze vreselijke ziekte bekendheid te geven en behandeling mogelijk te maken voor de vrouwen in Malawi die al getroffen zijn door deze ziekte.


Er is in Malawi een groot tekort aan preventief onderzoek en behandelingsmogelijkheden. The Akazi Project wil dit graag rechtzetten. Ze sturen medewerkers naar de kliniek in Kenia om de meest vooruitstrevende behandelmethodes te leren. Dat betekent dat er meer Malawiaanse moeders geholpen kunnen worden, door bewustwording, voorlichting of behandeling.


Om geld in te zamelen om dit allemaal mogelijk te maken, maken en verkopen ze sieraden gemaakt door vrouwen uit Malawi. Verguld goud, rosé goud en sterling silver met een tijdloos ontwerp en het gebruik van edelstenen die in Malawi te vinden zijn.


Om dit goede doel te steunen verkopen wij een aantal van deze sieraden bij Studio Namasté in de webshop. Alle opbrengsten daarvan gaan uiteraard naar het project toe.


Zie je een mooi sieraad op de website van The Akazi Project staan? Dan kun je ons dat laten weten, dan laten we deze graag meekomen met onze volgende bestelling!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page