top of page

Weet jij het??

Gezond eten! Ik ben fan en doe dat echt mijn aller uiterste best om 'gezond eten' voor mijn gezin te prepareren. Maar jeetje, de definitie van gezond eten lijkt elke 3 maanden te veranderen. Ik lijk echt alle manieren van 'gezond eten' uitgeprobeerd en toegepast. Omdat een gezonde levensstijl voor mij een passie is, ga ik er elke keer ook 100% voor. Heel eerlijk, begin ik er een beetje moe van te worden want elke keer als ik het onder de knie heb komt er weer een nieuwsbericht, documentaire, boek dat wat ik aan doen was weer niet klopt!


Zoooo frustrerend! Ik begin zelfs minder zin te krijgen in koken EN eten [ongelooflijk maar waar].

Dus, wat doe je met alle kennis die je in al die jaren hebt opgelopen? Mijn advies, kies de manier dat het beste bij je past, maar geef niet op, blijf een gezonde levensstijl volgen. Om te helpen heb ik een aantal tips als leidraad zodat je weet wanneer je goed gezond bezig bent. Wat je wil is je lichaam voeden, niet alleen vullen. Dus volwaardige producten waar je minder van gebruikt maar kwalitatief meer voor jou betekenen.

Verse ingrediënten, geen kant-en-klare maaltijden. Het is een kwestie van juiste keuzes maken.

1. Drink voldoende water. [2 liter per dag]

2. Eet zoveel mogelijk donker groene groente elke dag [sperziebonen/broccoli/spinazie,/rucula/enz.] 3. Eet voldoende vezels. [volkoren producten & fruit in hun natuurlijk vorm niet als sap] 4. Eet voldoende proteïne .[kip, vis & ei] 5. Vermijd melk producten - melk is voor kalfjes niet mensen.

6. Beperk het eten van rood vlees tot 1 keer per maand.

7. Eet ook voldoende noten, zaden en goede vetten [avocado, olijven, zalm, olijfolie].

8. Geniet van je eten, en eet voldoende maar niet TEveel! 9. Maak je niet gek, want als jij 85% van de week goed eet, maakt de 15% ook niets uit! het draait allemaal om balans. Zoek een balans dat bij jou past. 10. Lach elke dag en vergeet niet de humor van alles in te zien.
Wat is voor jou een gezonde levensstijl? Laat het mij weten in de opmerkingen hieronder, ben altijd geïnteresseerd in wat voor anderen werkt.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page