Yin yoga: alles wat je wilt weten over Yin Yoga

Bijgewerkt: mei 4

Bij Studio Namasté geven wij les in Yin yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Yin yogales komt volgen.


Wat is Yin yoga?

Yin yoga is een vorm van yoga die te maken heeft met het ‘onbeweegelijke’ in ons lichaam: het bindweefsel en de gewrichten. Deze twee onderdelen van het lichaam zijn stijf en weinig elastisch, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze spieren. Spieren vallen onder ‘yang’, omdat ze zacht en beweegbaar zijn. Veel sporten richten zich op het ‘yang’-element, waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Bij Yin yoga kijken we juist naar de andere kant.


Soepelheid van gewrichten en bindweefsel wordt vaak vergeten terwijl die juist essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit en mobiel te houden. Yin houdingen (asana’s) worden daarom voornamelijk op de grond gedaan, waarbij gewerkt wordt aan het strekken en versoepelen van het bindweefsel en zo ruimte gecreëerd wordt tussen de gewrichten.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Yin yogales?

Tijdens een Yin yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met het onbeweeglijke van het lichaam: de gewrichten en het bindweefsel. Met de verschillende grondhoudingen gaan we voornamelijk het bindweefsel strekken, zodat er meer ruimte ontstaat tussen de gewrichten en zo de souplesse van het lichaam vergroot. Uiteindelijk voel je je meer in balans, doordat je naast het vele ‘Yang’ van het dagelijkse leven en andere sporten, bewust aan de slag gaat met de ‘Yin’-energie.


Sommige houdingen zijn wellicht wat uitdagend, maar de les is voor iedereen toegankelijk: van beginnende tot gevorderden yogi’s.


Wie geeft de Yin yogales bij Studio Namasté?

De Yin yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Anne-Marie & Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.