top of page

Yoga Nidra: alles wat je wilt weten over Yoga Nidra

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Yoga Nidra. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Yoga Nidra les komt volgen.


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘Yoga slaap’ en is de ultieme manier om jezelf op te laden. Yoga Nidra is een vorm van yoga gericht op het onderbewuste. Daarom ook de bijnaam ‘slaapyoga’. Tijdens Yoga Nidra slaapt je lichaam, maar blijft je geeft actief. Je gaat je juist focussen op het voelen en luisteren, de overige zintuigen geef je rust. Hierdoor kom je in een meditatieve staat tussen waken en dromen.


Deze yogavorm is een ontspanningstechniek om fysiek, mentaal en emotioneel te ontspannen. Met Yoga Nidra kun je in contact komen met je diepste zelf, die verantwoordelijk is voor alles wat we denken en doen. Hierdoor kan je met behulp een intentie, ‘Sankalpa’, zetten, jezelf ‘resetten’ of jezelf juist motiveren om te gaan handelen volgens idealen waarin je gelooft.Wat ga je doen tijdens een Yoga Nidra les?

Tijdens een Yoga Nidra les bij Studio Namasté ga je aan de slag met totale ontspanning. We gaan luisteren en voelen. De rest van de zintuigen laat je los, geef je rust. Onder begeleiding zorgen we ervoor dat jij helemaal kunt ontspannen.


Yoga Nidra is een ideale vorm van yoga voor mensen met stress of slaapproblemen, omdat het je zowel fysiek als mentaal en emotioneel ontspant. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met vier uur slaap. Ideaal om weer tot jezelf te komen als je last hebt van stress en spanning, of herstellende bent.


Wie geeft de Yoga Nidra les bij Studio Namasté?

De Yoga Nirda lessen worden in onze studio meestal gegeven door Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

316 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page