Z w a n g e r s c h a p s y o g a

Wat is zwangerschapsyoga?

In de zwangerschapsyoga lessen doen we Hatha yogaoefeningen, ook wel Asana’s genoemd, aangepast aan de zwangerschap. We houden rekening  met de veranderingen in je lichaam en bereiden je zowel fysiek als mentaal voor op de bevalling. De houdingen zijn afwisselend en helpen je fit en soepel te blijven tijdens je zwangerschap. Naast de houdingen hebben we ook aandacht voor de ademhaling. De zwangerschapsyoga is voor iedereen, je hoeft geen yoga-ervaring te hebben om mee te doen. De meeste vrouwen starten met zwangerschapsyoga als zij tussen de 16 en 20 weken zwanger zijn, maar je kan ook eerder of later beginnen. Je mag op elk moment van je zwangerschap instromen.

Waarom zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een fijne manier om jezelf voor te bereiden op de bevalling. Je neemt bewust even tijd voor jezelf, tijd om contact te maken met je veranderende lichaam, en voor je toekomstige baby. Daarnaast heeft zwangerschapsyoga nog meer voordelen:

  • Je blijft fit en flexibel

  • Je leert om je te ontspannen en te luisteren naar je lichaam

  • Je raakt vertrouwd met je eigen ademhaling

  • Je verbetert je houding

  • Je voorkomt rug- en bekkenpijn

  • Je verlicht zwangerschapsongemakken, zoals misselijkheid, maagzuur en kramp

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt met zwangerschapsyoga beginnen rond de 20ste week (eerder kan ook) tot vlak voor de bevalling. De lessen zijn doorlopend en je kunt op elk moment instromen. Er is geen yoga ervaring nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn.

Is er ook een partnerles?

Jat dat is er. Eén keer in de 10 weken plannen wij een partnerles in.

Dit is een les waarbij je houdingen oefent die je kunt toepassen tijdens de bevalling, en houdingen waar je partner je in kan ondersteunen. Je partner krijgt dan tips over hoe hij/zij tijdens de bevalling jou tot steun kan zijn. Partnerles valt buiten de leskaart en kost €40,-

Wat kost zwangerschapsyoga?

Wij werken met een 10-lessenkaart. Deze kost €130,- en hier aan te kopen.

Wanneer jij de lessen niet op krijgt tijdens de zwangerschap, is het mogelijk om na de bevalling de reguliere lessen te volgen en daarmee jou leskaart te verbruiken.

*Zwangerschapsyoga kun je niet volgen met de openingsactie -30 dagen voor €30,-.

Extra informatie!

Wij werken met yogadocenten die de nodige opleidingen hebben gevolgd. Hierdoor is vergoeding van je verzekeraar in veel gevallen mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Wij adviseren om dit met jou verzekeraar te checken voor de zekerheid.
 

Voor het volgen van de lessen koop je bij ons de Zwangerschaps 10 lessenkaart. Deze kaart is 1 jaar geldig. Wanneer jij er nog lessen over hebt, kan jij deze na de bevalling gebruiken bij de reguliere yogalessen om je lijf weer sterk en flexibel te krijgen.

Wij horen heel graag wanneer jij bent bevallen! Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via info@studionamaste.nl 

Studio Namaste
Tuinweg 24
5061 HM Oisterwijk

+31 [0]6 538 70 803 | info@studionamaste.nl
KvK 70111693 | btw-id NL002410352B82

Schermafbeelding 2020-05-14 om 17.33.06.

© 2017 Studio Namaste | yoga & clean living