top of page

Het verhaal van Studio Namaste

Yoga studio Oisterwijk

Yoga is veel meer dan wat je in de media ziet.

Het is een filosofie, waarbij gekeken wordt naar het totaalplaatje. Niet het esthetische plaatje dat op je op social media ziet,

maar een toevoeging in je dagelijkse leven. We leren mensen hun grenzen herkennen, we creëren bewustzijn en we dragen vooral bij aan zelfcompassie. Niet door je te onderwijzen, maar door aanwijzingen te geven tijdens de les. Subtiel, klein en alleen hoorbaar wanneer jij ze wilt en moet horen. 

Zelf kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga toen ik nog in mijn geboorteland Malawi, ‘the warm heart of Africa’ woonde.

Na de verhuizing naar Nederland verloor ik het, maar toen ik mezelf compleet uit alignment vond na te veel grenzen opgezocht te hebben, vond het me weer terug.

“We leren mensen hun grenzen herkennen, creëren bewustzijn en dragen bij aan zelfcompassie.

Yoga leerde me opnieuw kijken naar mezelf en mijn grenzen. Ik leerde de kracht weer terugvinden in mijzelf: in mijn ademhaling en in mijn ontspanning. Binnen twee maanden waren mijn klachten weg – en ik kon eerst niet eens meer lopen van de pijn. Later werd ik nieuwsgierig en besloot ik verdieping te zoeken en een opleiding te doen. Ik was overtuigd: dit wilde ik aan andere meegeven. Alsof karma mij leidde kwam toen de kans om een bestaande yogastudio over te nemen.

 

 

Ik wilde geen doorsnee yogastudio. We zien yoga vaak als een sport, maar het kan zo veel meer toevoegen dan alleen beweging, wanneer je je eraan openstelt. Het leert je accepteren en geduldig zijn. Het leert je verbinden met je gevoel en je lijf, door middel van je ademhaling. Daar besteden we in de lessen ook altijd aandacht aan. Niet jezelf in allerlei moeilijke bochten of houdingen wringen, maar jezelf toestaan om te gaan tot waar jij dat kan, tot waar jouw lichaam gaat. En dan met liefde naar jezelf kijken en handelen. 

Met ons mooie team kunnen we veel verschillende type yoga aanbieden.

 We werken samen met yoga docenten die ieder specialiseren in een of meer yoga vormen, zoals Yoga voor de rug of Yin Yoga. Maar, we werken ook samen met een hoop partners. 

 

De yogafilosofie vertaalt zich nou eenmaal naar ‘verenigen’ en ‘verbinden’. Dat willen wij ook uitdragen als studio zijnde. Samen sta je sterker en door ons in te zetten voor een ander en met een ander, daar worden wij ook weer sterker van.

 

De verscheidenheid aan yoga technieken is groot en met ons team van docenten kunnen we veel lessen aanbieden. Zo is er voor ieder wat wils. Sommige mensen willen graag wat meer zweten tijdens de Hot Yoga, anderen willen juist volledig tot ontspanning komen tijdens een les Yoga Nidra. 

 

Het kan ook zijn dat je veel last hebt van je rug of gewrichten. Dan is een les ‘Yoga voor de rug’ of Aerial Yoga geschikter voor jou. We proberen altijd mee te denken. Elke houding binnen de Yoga is aan te passen om hem prettiger te maken. Het draait niet om jezelf pushen tot het uiterste, maar om bewuste beweging en ontspanning.

“Yoga is zo veel meer dan een sport. Het leert je accepteren, geduldig zijn, en verbinden met je gevoel en lijf.”

 

En dat bewustzijn neem je vervolgens mee in heel je leefstijl. In alles wat je doet. Zo zijn we bij Studio Namasté ook bewust bezig met teruggeven. De goede doelen die we steunen zijn belangrijk voor mij. Het is mijn manier om verbonden te zijn met mijn land van herkomst: Malawi. 

 

Verbinding. Het woord dat als rode draad door mijn leven loopt komt in alles weer terug. Dat gevoel van connectie wil ik ook aan anderen meegeven met mijn werk als yogadocent. Nu alleen met lessen, straks ook met yogatherapie. Dan gaan we echt een-op-een samenwerken en de verbinding binnen jezelf terugvinden.

 

Ik geloof dat als je verbonden bent met jezelf, je ademhaling, je lichaam en je omgeving – je met warmte en compassie kan leven. Met liefde voor jezelf en anderen. Kom je eens langs bij de studio?

IMG_7072_klein.jpg
lees meer over
yoga

Alle lessen die we aanbieden, de roosters, abonnementen, tarieven en workshops

Team Namaste-19.jpg
lees meer over
ons team

We werken samen met een geweldig team. Klik hieronder om ze beter te leren kennen.

DSC04538.jpg
lees meer over
samenwerkingen

We werken samen met fijne partners en een aantal goede doelen. Weten wat we doen?

bottom of page