top of page

Het verhaal van Studio Namaste

Namaste_houdoee.nl94.jpg

Bij Studio Namaste geloven we dat yoga meer is dan een sport of iemand in een mooie yogahouding op social media. Volgens ons is yoga een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse leven. Yoga leert je namelijk je grenzen te (her)kennen, laat je werken aan zelfcompassie, helpt jou je ademhaling te reguleren en draagt bij aan meer bewustzijn en minder stress.

Hoe we dat doen? In onze yogalessen leren wij je te voelen waar jouw grenzen liggen en hoe je (weer) in verbinding kunt komen met je lichaam. Wij laten jou jezelf dan ook niet in allerlei moeilijke bochten of houdingen wringen. Wél geven we je kleine aanwijzingen zodat jij zelf voelt tot hoever jouw lichaam kan gaan in een bepaalde houding. We besteden aandacht aan accepteren, geduldig zijn, zelfvertrouwen en met liefde naar jezelf kijken en daar naar handelen.

Over Natascha

Ik kwam zelf voor het eerst in aanraking met yoga toen ik nog in mijn geboorteland Malawi woonde, ‘the warm heart of Africa’. Na mijn verhuizing naar Nederland verloor ik yoga helaas uit het oog. Ik zocht mijn grenzen teveel op zodat ik

op een gegeven moment zelfs niet meer kon lopen door pijnklachten. Gelukkig vond ik yoga terug en werd ik me weer bewust van mijn grenzen. Ik leerde dat ik minder streng voor mezelf moest zijn en dat ik niet altijd 200% hoefde te geven.

Dit accepteren, maar ook een goede ademhaling en ontspanning zorgden ervoor dat mijn klachten verdwenen.

Ik vond dit zo interessant dat ik mezelf meer in yoga ben gaan verdiepen. Na mijn yoga-opleiding was ik overtuigd: dit wilde ik ook aan anderen meegeven! En alsof Karma mij leidde kreeg ik de kans een yogastudio in Oisterwijk over te nemen. Hier bieden mijn yogadocenten en ik sinds 2019 verschillende soorten yoga aan: van Yin Yoga tot yoga voor de rug. Verschillende lessen waar onze leden erg enthousiast over zijn, zoals Paula en René.

Sinds 2020 volg ik ook de opleiding yogatherapie. Dit jaar rond ik de opleiding af te zodat ik vanaf 2024 als

C-IAYT gecertificeerd yogatherapeut met mensen kan werken aan hun fysieke en mentale gezondheid.

De kennis over yogatherapie heb opgedaan, pas ik nu al toe in mijn lessen.

Zo focus ik me niet op mooie houdingen maar op pijnvrije houdingen.

 

Wil je meer weten over yogatherapie? Hier lees je meer.

“Yoga is zo veel meer dan een sport.
Het leert je accepteren, geduldig zijn, en verbinden met je gevoel en lijf.”

 

En dat bewustzijn neem je vervolgens mee in heel je leefstijl. In alles wat je doet. Zo zijn we bij Studio Namasté ook bewust bezig met teruggeven. De goede doelen die we steunen zijn belangrijk voor mij. Het is mijn manier om verbonden te zijn met mijn land van herkomst: Malawi. 

 

Verbinding. Het woord dat als rode draad door mijn leven loopt komt in alles weer terug. Dat gevoel van connectie wil ik ook aan anderen meegeven met mijn werk als yogadocent. Nu alleen met lessen, straks ook met yogatherapie. Dan gaan we echt een-op-een samenwerken en de verbinding binnen jezelf terugvinden.

 

Ik geloof dat als je verbonden bent met jezelf, je ademhaling, je lichaam en je omgeving – je met warmte en compassie kan leven. Met liefde voor jezelf en anderen. Kom je eens langs bij de studio?

Namaste_houdoee.nl80.jpg
lees meer over
yoga

Alle lessen die we aanbieden, de roosters, abonnementen, tarieven en workshops

Team Namaste-19.jpg
lees meer over
ons team

We werken samen met een geweldig team. Klik hieronder om ze beter te leren kennen.

DSC04538.jpg
lees meer over
samenwerkingen

We werken samen met fijne partners en een aantal goede doelen. Weten wat we doen?

bottom of page