top of page

Yang Yin yoga: alles wat je wilt weten over Yang Yin

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Yang Yin yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Yang Yin yogales komt volgen.


Wat is Yang Yin yoga?

Yang Yin yoga is een vorm van yoga waarbij de focus ligt op het combineren van de twee energieën: yin en yang. Yin richt zich op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten, terwijl Yang zich richt op fysieke uitdaging en activiteit. Tijdens Yang Yin yoga daag je jezelf dus uit, maar kom je ook weer volledig tot rust.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Yang Yin yogales?

Tijdens een Yang Yin yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met beide energieën. Omdat Yang de actievere kant is, ga je tijdens de les bepaalde houdingen (asana’s) langer vasthouden dan bij een normale Hatha yogales. Je let daarbij op zowel uitlijning (uitvoering) als ademhaling. Je krijgt de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.


Door de Yin kant van deze yogavorm draait het bij deze les niet om het aanspannen van de spieren, maar juist het ontspannen ervan. Houdingen worden dus langer vastgehouden (3 tot 5 minuten), maar er zitten ook meer zithoudingen bij. Dat maakt het tempo van de les rustig en daarom is deze les door iedereen goed te volgen.


Het lichaam krijgt veel te verduren wanneer we een zittend beroep beoefenen (zoals een kantoorbaan). Het rechtop zitten zorgt dat je spieren continu moeten aanspannen en dat verkort ze langzaamaan. Dit merken we vaak aan (lichte) rugpijn en een dof, ongemakkelijk gevoel aan het einde van de dag.


Wie geeft de Yang Yin yogales bij Studio Namasté?

De Yang Yin yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Marleen & Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page