top of page

Vinyasa yoga: alles wat je wilt weten over Vinyasa yoga

Bij Studio Namasté geven wij les in Vinyasa yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Vinyasa yogales komt volgen.


Wat is Vinyasa yoga?


Een dynamische yogavorm waarin de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van de ademhaling.


Vinyasa is ook bekend als flow yoga is ontstaand vanuit Ashtanga yoga met als oorsprong Pantanjali's acht-voudig pad.

Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt, je beter kunt concentreren en je een fijne verbinding met je ademhaling.


Wat ga je doen tijdens een Vinyasa yogales?


'Vinyasa’ is Sanskriet voor ‘dingen in juiste volgorde zetten’.

Een Vinyasa les is opgebouwd in een bepaalde volgorde met als intentie toewerken aan een specifiek doel/ervaring.


Het meest bekende Vinyasa serie is waarschijnlijk de Zonnegroet A of B, waar dezelfde volgorde van houding in samenhang met de ademhaling wordt beoefent.


Je kunt jezelf uitdagen door de intensiteit/snelheid van de vinyasa te bepalen, maar ook de ruimte nemen om het rustig aan te doen. Zoals bij alle yogalessen staat de aandacht bij de juiste ademhaling centraal. Het draait bij yoga niet om jezelf pushen in allerlei rare bochten, maar om te kijken hoe ver je lichaam kan gaan en die grenzen voorzichtig te verleggen – of simpelweg te accepteren.


Wie geeft de Vinyasa yogales bij Studio Namasté?


De Vinyasa yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Mechteld. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page