top of page

Restorative yoga: alles wat je wilt weten over Restorative yoga

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Restorative yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Restorative yogales komt volgen.


Wat is Restorative yoga?

Restorative yoga is de meest zachte yogavorm waarbij we alle spierspanning zo veel mogelijk loslaten. Je gaat daarentegen juist aan de slag met het ontspannen van de spieren. Dat geeft een heel prettig effect.


We ondersteunen het lichaam met bolsters, dekens en kussens, om zo in gemakkelijke houdingen te komen en de diepte van de ontspanning op te zoeken. De houdingen zijn dan ook zittend of liggend en dus voor iedereen geschikt.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Restorative yogales?

Tijdens een Restorative yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met diepe ontspanning. Heb je behoefte aan een moment van rust en zorgzame aandacht voor jezelf? Dan is deze les ideaal. Een Restorative yogales brengt je weer terug in balans.


We volgen de adem met aandacht en nemen enkel rustgevende houdingen aan, waarmee we ons lichaam uitnodigen te verzachten en herstellen. Het herstelt je lichaam zo van dagelijkse of chronische stress, maar kan ook helpen wanneer je herstellende bent van een ziekte of blessure.


Herstellen is super belangrijk voor een gezond lichaam, want tijdens herstelt repareert het lichaam zichzelf. Een mooie uitnodiging voor iedereen die zichzelf een rustmoment gunt.


Wie geeft de Restorative yogales bij Studio Namasté?

De Restorative yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Dedy. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page