top of page

Aerial yoga: alles wat je wilt weten over Aerial yoga

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Bij Studio Namasté geven wij les in Aerial yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Aerial yogales komt volgen.


Wat is Aerial yoga?

Aerial yoga is een vorm van yoga waarbij je niet zit, ligt of staat, maar hangt in de lucht. Het is een yogavorm waarbij gespeeld wordt met zwaartekracht en dat maakt deze yogalessen erg leuk om te volgen. Je hangt in twee doeken die stevig bevestigd zijn aan het plafond. Je kunt gewoon nog bij de grond, dus maak je niet druk om hoogtevrees.


Met deze vorm van yoga kun je spelenderwijs kennismaken met handstanden, achterover-buigingen en andere complexere bewegingen.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Aerial yogales?

Tijdens een Aerial yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met zwaartekracht. We werken aan kracht, flexibiliteit, balans en vertrouwen. Doordat je in doek hangt, voel je je veiliger (en ben je veiliger) om bepaalde bewegingen te maken en daarmee te oefenen. Je ervaart hoe het voelt om te zweven en gedragen te worden door het doek. Je voelt je licht. Het doek in de Aerial yoga heeft eindeloze mogelijkheden. Het ondersteunt, haalt compressie uit de wervelkolom, geeft meer bewegingsvrijheid en haalt zelfs de spanning uit je nek en schouders. Het geeft talloze voordelen:


- Meer bewegingsvrijheid;

- Ultieme ervaring van rust en ruimte;

- Verbetert je uitlijning (uitvoering van houdingen);

- Neemt druk weg van de wervelkolom tijdens ondersteboven-houdingen. Dat kalmeert het zenuwstelsel;

- Laat gelukshormonen stromen bij omkeerhoudingen.


De lessen eindigen we altijd met een eindontspanning, waardoor je helemaal tot rust komt. Je trekt je terug in de doek, als een cocon en schommelt tot rust. Dat is ultieme ontspanning.


Wie geeft de Aerial yogales bij Studio Namasté?

De Aerial yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Andre & Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page