top of page

Pawanmuktasana serie - bevrijd je gewrichten


De Pawanmuktasana-serie is de eerste reeks yogahoudingen met een eenvoudig maar efficiënt volgorder, gunstig voor iedereen, ongeacht iemands fysieke conditie of ervaringsniveau. Het is een super fijne voor beginners omdat het zo gemakkelijk te leren is.


Het bevordert de ontspanning van lichaam en geest en stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen. In tegenstelling tot de meeste asanas [houdingen], is het doel niet primair om flexibiliteit te ontwikkelen of kracht op te bouwen. In plaats daarvan is het Pawanmuktasana-serie meer een mentale oefening dan een fysieke. De zachte fysieke beweging daarin tegen ondersteunen bij het verlichten van stijfheid en pijn.


Wat de naam Pawanmuktasana ons vertelt

~ Pawana betekent lucht. ~ Mukta betekent bevrijding.

~ Asana wordt gebruikt in de moderne betekenis van houding of oefening. ~ De naam van deze serie moet dan worden vertaald als "de oefeningen die lucht bevrijden".


In de yogatraditie geloven we dat een subtiele energie de materiële dimensie ondersteunt.

We noemen deze energie prana. Het circuleert in subtiele kanalen die nadi's worden genoemd. Yogi's beschrijven de stroom van prana vaak als een luchtstroom - vayu in het Sanskriet.

Dus hier verwijst pawana naar prana. Het doel van de Pawanmuktasana-reeks is om een ​​vrije stroom van prana door het lichaam te verzekeren.


Voordelen van het beoefenen van een Pawanmuktasana serie

> verlicht & helpt artritis to voorkomen > verbeterd bloed de bloedstroom

> stimuleert de gewrichtsvloeistof > versoepeld de ligamenten > verbetert het bewegingsbereik van je gewrichten > verzacht spier- en gewrichtspijnen

> verbeterd slaap > werken ook in op de bloedcirculatie in de aderen & in het lymfestelsel, waarvan de rol bij het elimineren van afvalstoffen cruciaal is.


Een dagelijkse beoefening van de Pawanmuktasana series helpt de algemene lichamelijke conditie te verbeteren. De voorbereidende, preventieve en genezende effecten zijn uitstekend.


Onderstaand is een van vele series beschikbaar. Doe mee en voel de voordelen voor jou.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page