top of page

Zwangerschapsyoga: alles wat je wilt weten over yoga tijdens de Zwangerschap

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

PER 1 JANUARI 2022 ZIJN ER GEEN REGULIERE ZWANGERSCHAPSYOGA LESSEN OP ONZE ROOSTER. BIJ EEN MINIMUM VAN 5 AANVRAGEN PLANNEN WIJ EEN 10-WEEKSE ZWANGERSCHAPSYOGA CURSUS INCLUSIEF PARTNERLES IN.

Bij interesse, stuur ons een mailtje via info@studionamaste.nl.


Bij Studio Namasté geven wij les in Zwangerschapsyoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Zwangerschaps yogales komt volgen.


Wat is Zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een yogavorm specifiek gericht op vrouwen tijdens de zwangerschap. Deze vorm van yoga helpt bij het voorbereiden op de bevalling, maar is ook een rustmoment voor aanstaande moeders.


Zwangerschapsyoga is voor alle zwangere vrouwen. Je hoeft dus geen yoga-ervaring te hebben om mee te doen. De meeste vrouwen starten met zwangerschapsyoga wanneer ze tussen de 16 en 20 weken zwanger zijn, maar je mag ok vroeger of later beginnen. Op elk moment van de zwangerschap mag en kun je instromen bij Studio Namasté.


Wat ga je doen tijdens een Zwangerschaps yogales?

Tijdens een Zwangerschaps yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met yogahoudingen (asana’s) uit de Hatha yoga. Deze zijn aangepast op de zwangerschap, zodat rekening gehouden wordt met de veranderingen in je lichaam. Door het beoefenen van deze yogavorm bereiden we je zowel fysiek als mentaal voor op de bevalling.


De houdingen zijn afwisselend en helpen je fit en soepel te blijven tijdens je zwangerschap. Naast de houdingen hebben we ook veel aandacht voor de ademhaling, die ook tijdens de bevalling erg belangrijk is.


Naast het voorbereiden op de bevalling dienst de Zwangerschapsyogales ook als een bewust momentje voor jezelf, waarbij je contact maakt met je veranderende lichaam en je toekomstige baby. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:


- Je blijft fit en flexibel;

- Je leert te ontspannen en te luisteren naar je lijf;

- Je raakt vertrouwd met je ademhaling;

- Je verbetert je houding;

- Je voorkomt rug- en bekkenpijn;

- Je verlicht zwangerschapsongemakken, zoals misselijkheid, maagzuur en kramp.


Zwangerschapsyoga met je partner

Er is ook een partnerles bij Studio Namasté. Eens in de tien weken plannen we deze in. Tijdens deze les gaan we specifiek aan de slag met houdingen die je kunt toepassen tijdens de bevalling en houdingen waarbij je partner kan ondersteunen. Je partner krijgt dan tips over hoe hij of zij tijdens de bevalling tot steun kan zijn. Partnerles valt buiten de leskaart en kost €40,-


Wat kost Zwangerschapsyoga?

Wij werken met een (Zwangerschaps-) 10-lessen kaart*. Deze kost €130,- en kun je hier kopen. Deze kaart is 1 jaar geldig. Wanneer je de lessen niet op krijgt tijdens de zwangerschap is het mogelijk na de bevalling de reguliere lessen te volgen en daarmee jouw leskaart te gebruiken.


* Zwangerschapsyoga kun je niet volgen met de openingsactie ‘30 dagen voor €30’


Wie geeft de Zwangerschapsyogales bij Studio Namasté?

De Zwangerschaps yogalessen worden in onze studio gegeven door Lalita. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


We werken enkel met yogadocenten die de nodige opleidingen hebben gevolgd. Hierdoor is een vergoeding van je verzekeraar in veel gevallen mogelijk bij een aanvullende zorgverzerkering! We adviseren je om dit met je verzekeraar te checken.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page