top of page

Hot [hatha] yoga: alles wat je wilt weten over Hot [hatha] yoga

Bijgewerkt op: 12 jan. 2023

Bij Studio Namasté geven wij les in Hot [hatha] yoga. In deze blogpost leggen we je uit wat deze vorm van yoga precies inhoudt en wat je mag verwachten wanneer je bij onze yogastudio Hot [hatha] yogales komt volgen.


Wat is Hot [hatha] yoga?

Hot yoga is yoga in en ruimte van 28-32 graden. De ruimte wordt met infraroodpanelen verwarmd.

Deze les vorm is immens populair. Het doel is om je lichaam en met name je ademhaling te leren beheersen, lichaamskracht op te bouwen en een eenheid te creëren tussen lichaam en geest.


Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.


Wat ga je doen tijdens een Hot Yin yogales?

Tijdens een Hot [hatha] yogales bij Studio Namasté ga je aan de slag met bewegingen die samen met je ademhaling worden beoefend, en waardoor de conditie verbetert. De warmte zorgt dat de spieren & bindweefsel soepeler worden waardoor er meer ruimte te vinden is in de houdingen en de kans op blessures verkleint.

Door het zweten kun je sneller afvalstoffen kwijtraken. De voordelen: een verhoogt stabiliteit, ontspanning en balans. De warmte en de snelheid van de bewegingen, zorgen dat je hartslag stijgt. Door te leren juist te ademhalen leer je controle te krijgen over jou adem, de inspanning & daardoor kan ontspanning gecreëerd worden. De les is toegankelijk voor iedereen: van beginnende tot ervaren yogi’s.


BELANGRIJK

Het is belangrijk om voor de les minimaal 1 liter water extra. Tijdens de les heb je minder dorst waardoor je fijner kunt beoefenen. Na de les is het verstandig om nog eens 1 liter extra water of kokoswater te drinken.

Beoefen jij meer dan 2 hot yogalessen per week, neem dan extra mineralen, tijdens hot yoga verlies je namelijk veel belangrijke mineralen.

Wie geeft de Hot [hatha] yogales bij Studio Namasté?

De Hot [hatha] yogalessen worden in onze studio meestal gegeven door Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier voor de blogpost waarin we ons team voorstellen.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page