top of page

Yoga voor Long-COVID herstel: alles wat je wilt weten over Yoga voor Long-Covid herstel

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Long-COVID lijkt niet in verband te staan ​​met hoe ziek je was met COVID-19 in de eerste plaats. Sommige mensen herstellen relatief snel en anderen kunnen maandenlang worstelen en er extreem door worden getroffen. Iedereen lijkt er een heel individuele ervaring mee te hebben en daarom kan yoga voor Long-COVID een effectief hulpmiddel zijn bij elk herstel.


Hoewel het onderzoek nog erg in de kinderschoenen staat, zijn er veel aanwijzingen en lijken verschillende casestudies aan te tonen dat Long-COVID een opvallende gelijkenis vertoont met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Hoewel dat niet voor iedereen het geval is, komt er steeds meer een gemeenschappelijk verband naar voren.


Tijdens de een-op-een sessie met klanten die bij mij in behandeling zijn geweest de laatste maanden, is mijn observatie dat yoga een enorm steun is geweest bij het omgaan met chronisch vermoeidheidsklachten. Door te werken aan het hele lichaam en alle verschillende systemen daarin, was yoga een uiterst effectief hulpmiddel bij het.


Door met yoga vormen te werken, maken wij het lichaam fitter, sterker en flexibeler zonder de symptomen te triggeren. Het combineren van de adem en de yogabewegingen helpen het lichaam op een veilige en effectieve manier te herstellen.


Het ontspanningsgedeelte van de les blijkt een uitgeputte geest te kalmeren en de ademhalings- en meditatietechnieken gaven na verloop van tijd zicht op een heldere denken en minder last van het zogeheten “foggy brain”.


De yogatechnieken dat wij gebruiken helpen zowel fysiek als emotioneel steun te ondervinden. Vooral doordat ze makkelijk op te nemen zijn in de dagelijkse routine.


Tijdens de lessen leer je om naar jouw lichaam te luisteren waardoor jij jouw lichaam effectiever kunt inzetten voor de dag voor je. Hierdoor ga jij niet over je grenzen en geef je jezelf de ruimte om de genezing te ondersteunen.


Wat zijn Long-Covid klachten?

Klachten die lang na het herstel van de virusinfectie blijven bestaan kunnen o.a. zijn:

Vermoeidheid, kortademig, “foggy brain”, pijn op de borst, gewrichts- & spierpijn of inflammatie, hoofdpijn, slapeloosheid of juist extreem veel slapen, angst/paniek aanvallen, PTSD, onzekerheid, emotionele stress, onverklaarbare reacties zoals – niet op je worden komen, nieuw allergische reacties, lichaamstrillingen.


Elke les bestaat uit een groepsgesprek vooraf en daarop aangepaste oefeningen die ook praktisch inzetbaar zijn voor de deelnemers om thuis te oefenen.

De les bestaat uit ademwerk, zachte bewegingen, geluid en geleide meditaties - samengeweven in korte aanpasbare delen.


Elk deel kan eenvoudig worden aangepast naar kunnen en behoeften.

Je neemt mee, een gevarieerde toolbox met manieren van handelen, die je de hele dag kunt inzetten in je dagelijkse routine, om je genezingsreis te ondersteunen.


Hoe schrijf jij je in?

Voorafgaand aan de deelname wordt een afspraak gemaakt voor een intake, deze is geheel vrijblijvend en vanuit daar wordt besproken of deelname in de groep mogelijk is.

Maak een afspraak door te mailen naar info@studionamaste.nl of te bellen met Natascha via 06 538 70 803 tussen 14:00-16:00 uur 's middags van maandag t/m vrijdag.


Wanneer deelname wordt toegekend, koop je de Long-COVID 10 lessenkaart aan. Via onze app reserveer je een plek in de lessen. Er zijn maar 8 plekken beschikbaar per les, en het is mogelijk om 10 lessen vooruit te boeken.


De les is wekelijks op dinsdagochtend, 10:30-12:00 uur.

Afmelden kan met behoud van je les minimaal 2 uur voorafgaand de les via de app.


Na 10 weken deelname, wordt een follow-up afspraak ingepland en te bekijken wat de vooruitgang is en welke volgende stap voor jou fijn aanvoelt.

Wie geeft de Hatha yogales bij Studio Namasté?

De Yoga voor Long-COVID herstel wordt in onze studio gegeven door Natascha. Wil je meer weten over deze yogadocent? Klik dan hier om kennis te maken met Natascha.


Interesse in deze yogales? Bekijk dan onze abonnementen en tarieven door hier te klikken. Eerst wat informatie over de andere lessen lezen? Klik dan hier.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page