top of page

Internationale YOGA dag 2022

"YOGA VOOR DE MENSHEID"

21 Juni is door de VN [Verenigden Naties] in 2014 erkend als International yoga dag. Elk jaar wordt een thema toegekend. Dit jaar is dat YOGA VOOR DE MENSHEID [Yoga for Humanity].


Yoga helpt bij het stimuleren van het mentale en sociale welzijn. Deze thema, rekening houdend met het feit dat de afgelopen jaren aanzienlijke emotionele en mentale strijd hebben veroorzaakt bij individuen over de hele wereld, promoot de holistische weg naar gezondheid.


International yoga dag wordt wereldwijd gevierd om bewustzijn te brengen bij de voordelen voor de gezondheid & welzijn door het beoefenen van yoga voor ieder persoon.


Yoga integreren in jouw dagelijkse leven kan veranderingen in bewustzijn brengen en ondersteuning bieden in het herstel of in stand houden van een goede gezondheid.


Het grootste misverstand is dat jij daar veel tijd voor nodig hebt en dat het lastig is om te integreren in je leven. In feite kan het gaan om een paar minuten in je dag.


ELKE DAG YOGA

Begin vandaag om dagelijks yoga in je leven te integreren.


1. Begin je dag positief en fris! Lekker koud water op je gezicht spetteren met twee handen 10 x terwijl jij een van de volgende affirmaties herhaald:

~ Dit wordt een heerlijke dag!

~ Ik voel me rustig & kalm! ~ Ik doe wat ik kan vandaag! ~ Ik neem me voor om iedereen een glimlach te schenken, en vooral mezelf!

~ Ik kies voor een positieve houding!


2. Adem bewust!

Neem je voor om voor het ontbijt, voor de lunch, voor het avondmaal en voor het slapen gaan voor 1 minuut bewust dieper IN & UIT te ademen door je neus.

Zit comfortable op je stoel met je voeten naast elkaar op heupbreedte, plaats je handen op je buik, sluit je ogen en adem.


3. Strek & rek!

In beweging blijven houd je jong en soepel.

~ Rekken kan ik bed als je net wakker bent, neem dan 5 minuten minimaal voor.

~ Zit of sta jij veel gedurende de dag, neem elke 2 uur, 3 minuten de tijd om jezelf uit te rekken.

[Dit kan overigens ook in een bureaustoel]

TIP: heb je meer tijd, lees meer over onze Puwanmuktasana serie.


4. Lach zoveel mogelijk!

~ Goed voor het immuunsysteem - Veel lachen verbetert het immuunsysteem doordat er extra witte bloedcellen worden aangemaakt. Deze witte bloedcellen ruimen virussen op, zo ben je beter bestand tegen infecties. ~ Het vermindert stress - Stress maakt de bloedvaten nauwer. Door te lachen neemt het stresshormoon cortisol af, waardoor de bloedvaten zich weer kunnen verbreden. De kans op een hartaanval zal verminderen omdat dit effect ook op de kransslagader van toepassing is. Lachen stimuleert het aanmaken van stoffen in de hersenen zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Deze stoffen hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding, zorgeloos & opgewekt gevoel en dragen tevens ook bij aan een positief effect op het immuunsysteem.

~ Verbetert de conditie en helpt - Tijdens het lachen gaat de hartslag omhoog. Daardoor wordt het bloed sneller rondgepompt. De buikspieren worden ook automatisch meegetraind tijdens het lachen. Heb je weleens buikpijn gevoeld na het lachen? Dat zijn de buikspieren die zich hebben moeten aanspannen. Altijd mooi meegenomen dus! De longcapaciteit vergroot en je traint je middenrifspieren, wat de ademhaling verbeterd.

~ Je straalt meer waardoor verbinding met andere toegankelijker maakt - Veel lachen traint de gezichtspieren en straal je meer wanneer er een glimlach op je gezicht vormt. Zelfvertrouwen wordt erdoor ontwikkelt waardoor je toegankelijker wordt voor anderen en makkelijker verbinding krijgt met de mensen om je heen.


Fijne Internationale Yoga dag 2022! Hopelijk inspireert deze blog jou om yoga in je dagelijkse routine toe te laten.Recente blogposts

Alles weergeven

ADEM

Commentaires


bottom of page